Hergebruik gebakken straatstenen

Een goed voorbeeld zijn de oude gebakken klinkers, welke superieur zijn wanneer het om duurzaamheid gaat. Een kwalitatief gebakken klinker gaat op zijn minst 125 jaar mee. De grondstof van de gebakken klinker is onze eigen Nederlandse rivierklei, welke lokaal kan worden gewonnen en geproduceerd. Daarnaast is de natuur zelf in staat de klei aan te maken waardoor deze grondstof zich blijft herstellen. Naast milieuvriendelijke grondstoffen hebben deze klinker een langdurige levensloop zonder onderhoudsnoodzaak en zijn ze kleurecht. Wanneer u deze klinker toepast in uw project bent u aan het recyclen, dit betekent dat u zorgt dat er geen grondstoffen worden onttrokken uit de natuur en fabrieken wor den ontlast. Hiermee draagt u bij aan de afname van CO2 uitstoot.

Bovenstaand proces herhaalt zich meerdere keren. 90 procent van oude gebakken bestratingen wordt hergebruikt. De levensduur van gebakken straatstenen is gemiddeld 125 jaar, maar soms wel 250 jaar. Door te kiezen voor oude gebakken klinkers levert u een positieve bijdrage aan ons (en die van vele volgende generaties) milieu.

 

Op onderstaande foto’s ziet u dat de oude straatstenen uit een straat worden geschept. Wij maken hiervoor gebruik van moderne machines die tot de meest milieuvriendelijke in hun klasse behoren.

Nadat de stenen uit de grond worden geschept worden de straatstenen en het zand middels een schudbak gescheiden.

De oude straatstenen worden in vrachtwagens geladen en getransporteerd naar onze opslag in ‘s-Hertogenbosch.

Nadat de stenen zijn gestort in ‘s-Hertogenbosch worden deze gesorteerd en gestapeld op pallets. Daarna zijn deze gebakken straatstenen weer klaar voor gebruik en staan deze klaar om nog vele generaties mee te gaan.

Met eigen transport komen wij de bestrating bij u afleveren.

Gebroken stukken bestrating die overblijven na het stapelen worden door de Stone base vermalen tot menggranulaat.

Menggranulaat wordt weer gebruikt als verharding onder bestratingen.