Herinrichting Amstelstation te Amsterdam

De komende jaren wordt de openbare ruimte rondom het station opnieuw ingericht en het monumentale station gerestaureerd. Het doel is een levendig en veilig gebied te creëren, waar het goed toeven is voor bewoners, passanten en reizigers.

Het samenvoegen van de autowegen, het verplaatsen van de tramlus naar de zijkant van het station en de bouw van ondergrondse parkeergarages creëert ruimte voor een nieuwe inrichting van het openbare gebied. Er komen meer voetpaden en verbeterde fietsroutes en voldoende fietsstallingen stimuleren het gebruik van de fiets.

Stone base verzorgt aan het voorplein het straat meubilaire van granieten elementen in die de scheiding vormen tussen de wandelpaden en de beplanting dat wordt aangelegd. Dit is voor het project volledig op maat gemaakt.