Tafelberg Blaricum

De Tafelberg, een historische plek in ’t Goois Natuurreservaat. is na 30 jaar opgeknapt. Voor de facelift van de Tafelberg is gekozen om met een poef van Belgisch hardsteen het hoogste punt van ’t Gooi te markeren.

Dit punt ligt op 39,2 meter boven NAP, zoals duidelijk in het natuursteen is gegraveerd. Met behulp van de GMM Zada is de 1400 kilo wegende steen in de eigen zagerij van Stone base in ‘s-Hertogenbosch geproduceerd. Een zeer complex werk vanwege de grootte van de steen en de ronde vorm. Het element heeft een doorsnede van één meter en een hoogte van 52 centimeter. Door gebruik van de volledige geïnterpoleerde zes-assige CNC brugzaag met roterende kop is het element binnen een geproduceerd. Naast het zagen van de vorm is de gravering ook door deze machine gedaan.

Zitgelegenheid
Rondom de topsteen zijn diverse zitelementen verwerkt van hetzelfde gesteente. Daarnaast zijn er ook verwijzingen naar bijzondere plekken in de omgeving gegraveerd en verwerkt in het oriëntatieplateau. Naast de GMM Zeda bevat het machinepark van Stone base nog tal van andere machines. Onder andere een CNC draadzaag om tweedimensionaal te kunnen profileren, een bovenpolijster en een kantenpolijster om stenen met een constante kwaliteit af te werken.

Voor ieder wat wils
in combinatie met de import van complete maatwerk projecten uit onder andere Ierland, Portugal, Spanje, China en Vietnam zorgt dit ervoor dat aan elke vraag kan worden voldaan. Voor zowel een gemeente die een dorpsplein wil aanleggen als een projectontwikkelaar die natuurstenen bank bij een kantorencomplex wil plaatsen.