Busstation Driebergen-Zeist

Files bij de spoorwegovergang, overvolle fietsstallingen en een te kort aan parkeerplekken. Belangrijke redenen om het stationsgebied Driebergen-Zeist flink aan te pakken. De Hoofdstraat loopt straks via een onderdoorgang voor het verkeer onder het spoor door. Het stationsgebied van Driebergen-Zeist wordt een compacte OV-knoop, waar al het verkeer goed doorstroomt.

Er komt een nieuw station, met een nieuw busstation én een nieuwe parkeergarage met ongeveer 600 parkeerplaatsen. Ook aan de fietsers wordt gedacht. Onder het station komt een fietsenstalling waar fietsers droog en veilig hun fiets kunnen parkeren. Bovendien krijgen de fietsers hun eigen fietsroute waardoor ze veilig het stationsgebied kunnen doorkruisen.

NATUURSTEEN BANDENSTATION DRIEBERGEN-ZEIST

Voor een hoogwaardig én duurzame afwerking is er gekozen voor natuursteen banden voor het nieuwe busstation. Stone base B.V. heeft aan de hand van het definitief ontwerp het legplan én productietekening verzorgt. Om het bijzonder ontwerp te realiseren zijn er circa 475 natuursteen banden geproduceerd in 35 verschillende profielen. Een totaalconcept, van tekening tot uitlevering.