Gerschwin Brothers Zuid-as Amsterdam

In het Amsterdamse Zuidas-gebied ontstaan op de hoek van de Gershwin-strook schuin tegenover de VU de twee gebouwen George en Ira. Hier komen 160 woningen in het middeldure huursegment, een restaurant op de begane grond en twee ondergrondse parkeerlagen.

De specifieke sculpturale vorm van de volumes is bepaald door zonligging, uitzicht en de stedenbouwkundige oriëntatie. De twee gebouwen zijn in samenhang ontworpen, maar hebben elk een eigen karakter. Twee groene landschappelijk ingerichte hoven, royale terrassen en boven het water uitkragende balkons maken van deze hoogstedelijke plek een ontspannen leefgebied.

Natuursteen banden voor landschappelijk ingerichte groenstrook

Tussen de gebouwen ligt een tweede groengebied, een semi-openbare landschappelijk ingerichte groenstrook die, net als het privé-hof en de twee gebouwen zelf, direct aan de gracht grenst. Stone base b.v. heeft de natuursteen banden geleverd welke de looppaden scheiden met de groenstroken. Het ontwerp is vertaald naar een productietekening waarna de producten in het buitenland op maat zijn geproduceerd. Tijdens de gehele productie één contactpersoon, van groeve tot eindproduct.