Centrum Wijchen

In het ontwerp voor de herinrichting van de openbare ruimte is gezocht naar het versterken van het groene karakter en de dorpse intimiteit van Wijchen. Het kasteel, het sterrebos, de omgeving van de kerk-pastorie en het kloosterpark worden verbonden met het kernwinkelgebied middels nieuwe en verbeterde wandel- en fietsverbindingen.

De inrichting van de openbare ruimte is hoogwaardig, duurzaam en sfeervol door het toepassen van bijzonder donkere hardsteen in de meubileringsstroken van de straten en het uitspreken van de pleinen. Door slimme lijnvoeringen  van natuursteen en gebakken klinkers in de straatprofielen en op de pleinen ontstaat een vanzelfsprekende zonering en gebruik van de openbare ruimte, waarmee Wijchen haar fietsvriendelijke ambitie voor de bereikbaarheid van het centrum kan waarmaken.

Tapijt van gebakken klinkers en zonering van de openbare ruimte

Het nieuwe tapijt van gebakken klinkers is op een bijzondere wijze gemengd in drie tinten en zorgvuldige detailleringen van lijngoten en oplossingen voor hoogteverschillen bieden maximaal comfort aan het winkelend publiek en bezoekers van de vele terrasjes in de openbare ruimte. Specifiek ontworpen straatmeubilair, zoals banken, lichtmasten en fietsenbeugels geven het centrum van Wijchen een eigentijdse uitstraling zonder het dorpse en intieme karakter, waar Wijchen zo trots op is, aan te tasten